ثبت شرکت سهامی خاص:
شرکت سهامی خاص چیست؟
شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته میشود که تمام سرمایه آن به هنگام تاسیس، منحصرا به وسیله موسسین آن تشکیل شده است.
قبل از اینکه در مورد ثبت شرکت سهامی خاص اطلاعاتی به دست آورید بهتر است در مورد شرکت سهامی خاص مطالبی در اختیارتان قرار دهیم. شرکت سهامی خاص یک شرکت است که در آن افراد با توجه به میزان سرمایه ای که دارند مسئولیت سرمایه خود را به عهده دارند. به همین دلیل به این شرکت ها شرکت های سهامی خاص می گویند.
در واقع بهتر است اشاره کنیم که در این شرکت ها افراد با توجه به میزان سهامی که دارند در مسئولیت های شرکت سهیم هستند. حداقل باید در این شرکت ها سه سهامدار در شرکت باشند و حداقل دو بازرس وجود داشته باشند.
در این شرکت ها حداقل سرمایه ۱.۰۰۰.۰۰۰ ریال ( صد هزار تومان) است
** شرکت سهامی خاص نسبت به شرکت با مسئولیت محدود برای شرکت در مناقصات و مزایدات دارای اولویت است. **
در مقایسه با شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص میتوان گفت: معمولاً یک شرکت سهامی خاص برای فعالیتها و پروژههای مهندسی که میخواهند در مناقصه ومزایده شرکت کنند، تشکیل میشود. بنابراین اگر زمینه کاری، تولیدی یا خدماتی است، ثبت شرکت با مسئولیت محدود توصیه میشود. دلیل این امر این است که شرکت سهامی خاص هر سال باید بازرسان خود را تمدید کنند و هیئت مدیره نیز هر دو سال یکبار که باعث هزینه بیشتر میشود و زمان بر است.
همچنین تعداد افراد مورد نیاز برای تأسیس شرکت با مسئولیت محدود کمتر از شرکت سهامی خاص است.
شرکت سهامی خاص دارای سه رکن ادارهکننده و صاحب تصمیم است:
تصمیم گیرنده(مجمع عمومی)
ادارهکننده(هیأت مدیره)
نظارتکننده(بازرس یا بازرسین)
شرکت سهامی خاص توسط اعضای هیئت مدیره اداره میشود که مدیر عامل از بین اعضای هیئت مدیره و یا خارج از هیت مدیره انتخاب میشود (که به نوع دوم مدیرعامل خارج از شرکا و هیئت مدیره گویند) و به مدت دو سال وظیفه اداره شرکت را بر عهده دارد. مدت اعتبار سمت بازرسین هم یک سال است. اعضای هیئت مدیره و بازرسین حتماً در مدت زمان مقرر شده باید اقدام به تمدید دوره تصدی خود نمایند.
شرایط ثبت سهامی خاص:
شرکت سهامی خاص شرکتی است که هر فرد در آن مسئولیتی به میزان سرمایه خود دارد. در صورت وجود چنین شرطی این شرکت میتواند به عنوان شرکت سهامی خاص به ثبت برسد.
در این نوع شرکتها سرمایه به سهام تبدیل میشود و هر شخص مسئولیتی به میزان سهام خود در شرکت دارد.
افراد تشکیلدهنده یک شرکت سهامی خاص حداقل 3 سهامدار و 2 بازرس باید باشند.
مورد مهم در انتخاب اسم و نامگذاری این شرکتها این است که قبل یا بعد از نام شرکت باید «سهام خاص» ذکر شود.
در شرکتهای سهامی خاص، سهامداران و حسابرسان نباید نسبتهای خانوادگی داشته باشند.
یکی از قوانینی که در کلیه شرکتهای سهامی خاص میبایست رعایت شود این است که 35 درصد از سرمایه شرکت باید در یکی از بانکهای کشور در حسابی به نام شرکت مسدود شود که پس از درج آگهی در روزنامه رسمی قابل برداشت است.